Een klimaat-neutrale, circulaire toekomst: de Nationale Bruggenbank draagt hieraan bij door bruggen en brugonderdelen te hergebruiken. De Nationale Bruggenbank is er voor en door overheden. Maar wie zitten er achter dit initiatief?
Wie beheert de Nationale Bruggenbank?
De Nationale Bruggenbank is in 2021 opgericht door AMROR en de Bruggenstichting. AMROR is een netwerksamenwerking van Amsterdam, Rotterdam en Rijkswaterstaat. AMROR werkt aan een duurzaam en verantwoord gebruik van onze leefomgeving, nu en in de toekomst. De Bruggenstichting is een materiaal onafhankelijk en niet commercieel kenniscentrum dat zich richt op het vastleggen en uitdragen van kennis over bruggen, en het stimuleren van innovatieve ontwikkelingen, mede op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.
Met grote opdrachtgevers van infraprojecten kunnen we een belangrijke bijdrage leveren in het hergebruiken van zoveel mogelijk bruggen. Daarmee kunnen we voldoen aan de ambitie van de overheid om in 2030 klimaatneutraal en circulair te werken. Als partners zorgen we er samen voor dat de Nationale Bruggenbank gevuld wordt met bruggen die voor hergebruik geschikt zijn.
Ons doel is om hergebruik van bruggen en onderdelen van bruggen zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te maken voor alle overheden.
Partner worden?
Werk je bij een overheidsorganisatie en wil je aansluiten bij dit mooie initiatief? Wij zijn doorlopend op zoek naar provincies, gemeenten, waterschappen en andere overheidsorganisaties om aan te sluiten. Geïnteresseerd? Neem dan contact (v4: invoeren als link) met ons op. Want alleen samen zorgen we voor een klimaat-neutrale en circulaire toekomst!